Even kennismaken

Mijn naam is Caro. Op mijn tweede haalden mijn baasjes mij uit het asiel in Rotterdam. In mijn paspoort staat de vermelding jack russell – boerenfox, maar sommige mensen vermoeden dat ik een Ratonero Mallorquin ben, een Mallorcaanse schone. Tot ik mijn gouden mandje vond zat ik hele dagen binnen. Ik had nooit iets gezien of meegemaakt, en was niet gewend aan een halsband of riem. Zaak voor mijn baasjes om hier iets aan te doen.

Net als bij hun eerdere asielhonden Maus en Dora gingen ze met me aan de slag. Auto’s, fietsers, vallende blaadjes, nieuwe mensen, vreemde geluiden, ik vond het allemaal eng. Nu word ik steeds ondernemender. Ik blijk een vrolijke meid die gek is op haar bal en ook graag met een stok rondsjouwt. Verder hou ik van kroelen, leuke dingen doen, luisteren naar muziek en veel snuffelen.

Mijn baasjes schrijven allebei boeken. Ik zit dus met mijn neus boven op de lettertjes. Eerder publiceerde mijn vrouwtje de memoires van Meneer Maus. Dat ik onderdeel ben van nieuwe verhalen, is daarom vanzelfsprekend. Ik vertel graag over mijn belevenissen op deze pagina. De naam Caro komt trouwens van een bekende zangeres uit Nederland en betekent in het Italiaans dierbaar, lief en waardevol. Het mag duidelijk zijn: voor mijn baasjes ben ik de grootste schat!

© Poot van Caro