Hotdog

Sinds een paar dagen is het volop zomer. Reken maar dat ik daarvan geniet! Zelfs zo veel, dat ik regelmatig met mijn tong uit mijn bek amechtig loop te puffen.
Er is namelijk één ding met die zomerse temperaturen, en dat is dat ik niet goed tegen warmte kan en toch de hitte opzoek.
‘Ga dan ook in de schaduw liggen,’ zegt mijn vrouwtje. ‘Je vacht kookt helemaal. Je lijkt wel een hotdog.’

Mij interesseert dat niks. Ik vind het heerlijk om als een echte jetsetdame te bakken in de zon. In de winter zoek ik de eerste de beste zonnestralen achter het glas of in de woonkamer op. Daar kan ik intens van genieten. Al verschijnt er maar een klein vierkantje zon op de grond, dan nog sprint ik ernaartoe en blijf ik net zo lang liggen tot mijn vacht verhit is.
Buiten doe ik precies hetzelfde. Als ik al niet zo bruin was, zou ik vast verkleuren.

Omdat ik nogal eigenwijs ben en niet uit mezelf in de schaduw ga liggen, hebben mijn baasjes iets nieuws bedacht. Ze krijgen mij voor de nodige verkoeling met geen mogelijkheid in een zwembad, dus zijn ze opnieuw naar de winkel gegaan. Voor een parasol. Een mooie blauwe, helemaal in de sfeer van zon, strand en zee.
Nu kan ik in de schaduw liggen, op mijn eigen plek. Handdoekje erbij, bakje water, hier en daar een brokje. Wat wil een deftige hond nog meer.

Heel af en toe, als mijn baasjes niet kijken, schuif ik langzaam een stukje naar voren. Recht in de zon. Want ja, ik blijf nu eenmaal een hond die van warmte houdt. Zelfs bij hoge temperaturen.

2 comments

    • Ja, in de schaduw is het genieten onder een eigen parasolletje. Caro houdt zo van de lente en de zomer dat ze een constante smile op haar snuit heeft. Dankjewel voor je leuke reactie, Nel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s