Rollebol

Rollen

Wat een hitte, zeg. Ik hou van zon, maar de laatste tijd is het wat te veel van het goede. Mijn baasjes doen er alles aan om mijn en hun hoofd koel te houden. Ik krijg genoeg water, ze wandelen samen met mij in de schaduw en intensief sporten staat even op een lager pitje. Binnen hebben ze schermen tegen de zon en buiten ook, zodat de warmte niet te veel in mijn dikke vacht dringt. Er staat zelfs een grote ventilator op tafel, niet ver van mijn mand.

‘Toch jammer dat Caro niet van zwemmen houdt,’ zei mijn vrouwtje weer eens. ‘Dat zou een hoop schelen.’
O, dacht ik, daar heb je dat waterverhaal weer. Iedereen weet wat er met ons zwembad is gebeurd. Bij de oever van een meertje ren ik ook hard weg. Een tuinslang vind ik eveneens niet je-van-het. En dus zoek ik op een andere manier verkoeling.

Er is namelijk iets wat ik vooral in de zomer héél leuk vind: rollen in het gras. Het liefst op plekken waar lekkere luchtjes zijn. Mijn vrouwtje neemt me ’s ochtends vaak mee naar een speelveld met veel bomen en zand. Daar voel ik me helemaal in mijn element. Voordat ze het beseft lig ik alweer in het natte gras of de modder. ‘Wat ben je toch een smeerpoets,’ moppert mijn vrouwtje als ik minutenlang rollebol. Maar ze lacht er ook bij. Ze weet namelijk wat het is om echt hond te kunnen zijn. Als ik gelukkig ben, is zij het ook.

Bovendien kan ik altijd nog in bad, wanneer de stank te erg wordt. Onder de douche gaan vind ik gek genoeg best fijn. Zo’n frisse vacht voelt koel en schoon. En heel stiekem verdenk ik mijn vrouwtje ervan dat ze jaloers is. Zij zou volgens mij eigenlijk ook weleens lekker zo door het gras willen stuiteren. Ik begrijp dat volkomen!

Coole poot van Caro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s