Caro

Na Maus en Dora wisten we zeker dat we opnieuw voor een asielhond zouden gaan. Caro kwam in maart 2016 bij ons wonen. In het asiel vertelden ze dat ze een kruising is van een black en tan jack russell met een boerenfox. Later hoorden we dat ze ook een ratonero mallorquin zou kunnen zijn. Ze is iets groter dan Maus en heeft enorme oren.

Bij binnenkomst haalde een asielmedewerkster haar op. Wonderwel klikte het onmiddellijk. Waar ze in de observaties naar voren kwam als een verlegen dame die eerst de kat uit de boom moest kijken, zocht ze tot verbazing van de mensen uit het asiel direct toenadering. We werden uitgebreid en blij begroet en ze ging graag met ons mee wandelen. Daar op het veld besloten we: ‘Oké, we gaan ervoor. Deze dame gaat mee naar huis.’ We wilden haar een eigen naam geven, net zoals we bij Dora hadden gedaan. Caro leek ons leuk, genoemd naar een van onze favoriete zangeressen. Bovendien betekent Caro in het Italiaans “lief, waardevol, dierbaar”.

Ze is een gevoelige jongedame die heel snel dingen leert. In haar jonge leventje heeft ze al veel meegemaakt. Toch is ze net als Maus en Dora vrolijk en ondernemend. In het begin vond ze alles spannend. Verkeer, lawaai, het geluid van de tv en potten en pannen, wandelen in de regen en contact met andere honden en mensen. Door haar rustig te begeleiden en met veel geduld krijgt ze steeds meer zelfvertrouwen. Inmiddels is ze dikke vriendjes met haar favoriete honden uit de buurt en ze gaat graag mee op stap om indrukken op te doen. Ze loopt het liefst rond met een stok in haar bek en houdt van rennen en ballen vangen. We zijn erg blij met onze mooie dame, die kan kroelen als de beste!