Dora

Enkele weken na het heengaan van Maus brachten we wat spullen naar het asiel. Daar zat een jack russell die als zwerver op straat was gevonden en door de dierenarts tussen de 10 en 12 jaar werd geschat. We vonden haar zo leuk, dat we een kleine week later besloten haar op te halen. Ze bleek een ontzettend lief hondje. Soms nog wat onzeker, maar ook heel stoer. We noemden haar Dora, naar het vrolijke tekenfilmmeisje. En vrolijk was ze! Ze hield van piepspeelgoed, lekker kauwen op haar kluif en bij de eerste zonnestralen zat ze als een echte diva in de tuin te bakken.

Het viel ons direct op dat ze gek was op shoppen. Het liefst wilde ze iedere dag naar het winkelcentrum. Daar snuffelde ze dan langs de spulletjes in de hoop dat haar baasjes iets zouden kopen. Ook bewonderde ze zichzelf in de winkelruiten. Wat dat betreft was ze een echt dametje. Net als Maus had zij veel humor. Ze wist precies hoe ze ons moest inpalmen en soms gaf ze daarbij kopjes en rolde ze op haar rug door de mand met alle poten omhoog. Dora was dol op lekker eten en had daarom last van baknijd. Geen wonder: ze had immers op straat gezworven en honger geleden. Maar met geduld en aandacht en door hier rustig mee om te gaan, verdween dat gedrag al gauw.

Ruim twee jaar na haar komst kreeg Dora een baarmoederontsteking. Vaak is het zo dat asielhonden niet gesteriliseerd zijn, omdat hun eigenaren daar niet naar hebben omgekeken. Het gevolg was dat ons teefje op hoge leeftijd alsnog geopereerd moest worden. Tot onze grote schrik werd er bij de echo een tumor op de milt ontdekt. Ook de milt moest eruit. Na een zeer zware operatie, waarbij Dora zelfs een ademstilstand heeft gehad, volgden 24 spannende uren. Dora knapte daarna wonderwel op en is nog bijna 3 jaar bij ons geweest, voordat ze in maart 2016 Maus volgde over de Regenboogbrug. Onze vriendschap met haar is onvergetelijk, we hielden zielsveel van haar!

In Help, ik heb een asielhond staat haar verhaal. We zijn blij dat we haar uiteindelijk nog ruim 5 jaar een heerlijk hondenleven mochten geven.