Maus

Maus was onze parson jack russell terriër die we op zesjarige leeftijd uit het asiel hebben gehaald. In het begin hadden we behoorlijk wat werk aan hem. Door zijn heftige achtergrond en zijn langdurige verblijf in het asiel moest hij veel dingen opnieuw leren. Ook had hij last van gezondheidsproblemen. Wat hebben we veel bij de dierenarts gezeten! Dat kwam natuurlijk ook door de stress en de onzekerheid die onze hond had meegemaakt.

Het ging steeds beter met hem en Maus bleek een vrolijke viervoeter met veel gevoel voor humor. We namen hem overal mee naartoe en hij vond het allemaal geweldig. Heerlijk achter op de fiets in zijn eigen mand en dan op visite bij opa en oma, of winkelen in de stad, of naar het bos toe. Zijn favoriete bezigheden waren wandelen, snuffelen, spelen met zijn voerbal en niet te vergeten: kroelen met zijn baasjes. Hij wist al snel dat hij met lief gedrag heel veel kon bereiken. Ook hebben we hem nog veel nieuwe dingen aangeleerd, zoals high five en omrollen. Helemaal enthousiast werd hij dan.

Zijn belevenissen heb ik opgetekend in twee boeken. Meneer Maus gaat over zijn komst uit het asiel en wat er allemaal bij kwam kijken om weer een leuk leven te krijgen. het tweede deel heet Meer Maus , een boek vol foto’s en columns over de jaren daarna, met een knipoog verteld vanuit Maus zelf. Later verscheen Help, ik heb een asielhond, met allerlei ontroerende verhalen en foto’s van andere asielhonden, die net als Maus een nieuwe kans kregen. Onze ondernemende viervoeter zorgde dus voor heel wat inspiratie.

Op zijn veertiende kreeg Maus de ziekte van Cushing, maar met medicijnen wist hij toch weer op te krabbelen, al wisselden makkelijke en moeilijke dagen elkaar af. Onze kleine grote dappere man is 16 jaar geworden. We hebben 10 jaar van zijn gezelschap mogen genieten en elke minuut was het meer dan waard. We hielden ontzettend veel van hem en zijn blij dat we op die gedenkwaardige dag het besluit hadden genomen om hem een nieuw thuis te geven. Zijn leven is ten goede veranderd, maar het onze ook!

Wil je de foto’s van honden met de boeken van Meneer Maus zien? Klik dan hier.