Welkom

MW tuin 500 goed 1

Mijn naam is Marian Werkman en ik schrijf boeken en korte verhalen. Al tijdens mijn opleidingen was ik een fanatiek reporter van de schoolkrant. Na mijn afstuderen begon ik met het maken van vertalingen en illustraties voor diverse tijdschriften.

Mijn eerste zelf geïllustreerde prentenboek ging over Tippie en Fikkie, twee jeugdvrienden waarover ik al van jongs af aan verhalen schreef. Daarna volgden twee boeken over mijn asielhond: Meneer Maus en Meer Maus. Veel tijdschriften besteedden er aandacht aan, en we kwamen zelfs op televisie.
Naar aanleiding van de dementie van mijn vader schreef ik de spannende roman De vergeten jaren. Daarin gaat een jonge vrouw op zoek naar het geheimzinnige verleden van haar vader, die is opgenomen in een verpleeghuis. Ook startte ik een detectivereeks met Mirjam Zomer in de hoofdrol. Het eerste deel heet Hond te koop en gaat over de illegale hondenhandel. In het tweede deel, Zwijgen is goud, speelt een hoogbegaafde jongen de hoofdrol.

In 2016 won ik met Schilder je droom de verhalenwedstrijd van het Dordrechts Winterboek. Mijn spannende verhaal Zoete wraak bereikte de shortlist met 26 beste verhalen voor de bundel Verborgen bij Uitgeverij LetterRijn. Daarnaast werd mijn verhaal De spiegel genomineerd voor een verhalenbundel van Uitgeverij Historische Verhalen over de Gouden Eeuw. Eerder belandde ik met ‘High Tea’ op de shortlist van de Agatha Christie Whodunit-schrijfwedstrijd en won ik een aanmoedigingsprijs bij Drechtsteden Toekomst.

Na Maus adopteerden we Dora, een schat van een zwerver. Haar verhaal staat in Help, ik heb een asielhond. Caro is onze derde asielhond, over wie ik al diverse columns heb geschreven.

Op deze website vind je veel achtergrondinformatie over mijn spannende boeken. Veel leesplezier!

Nieuws: Zwijgen is goud kreeg een positieve recensie voor de bibliotheken van NBD Biblion. Er is daar nu ook een gesproken versie voor blinden en slechtzienden verkrijgbaar. Uit de recensie: ‘Vlot leesbaar boek, duidelijke taal.’

Een interview over het boek kun je lezen op deze pagina.